Referenties

Ard en Nienke Ophuis, Ophuis Optiek in Ootmarsum:

“De NUVO tipte ons over de mogelijkheid van ondersteuning door Fides bij de voorbereiding op ons ondernemersplan. Zouden onze verwachtingen wel realistisch zijn? Nou, het bleek zelfs dat we in eerste instantie iets te voorzichtig waren in onze omzetprognose. Fides heeft ons hierin begeleid en samen met ons de prognose naar boven bijgesteld. Ze weten waar ze het over hebben en zijn goed op de hoogte van marktontwikkelingen, omzetvolumes, marges enzovoort. Dat leverde een aantal goede tips op. Ze denken echt met je mee en prikkelen de aanstaande ondernemer om zich een reëel beeld te vormen van de financiële verwachtingen.” Bron: Oculus.

Otto en Saskia Knoop, optiekzaak Butiq in Winschoten:

“Fides is bij ons op bezoek geweest en heeft ons enorm op weg geholpen met tips en adviezen.  Het was voor ons heel fijn om een luisterend oor en helpende hand aangereikt te krijgen. Ze hebben ons ondernemingsplan eens kritisch onder de loep genomen en ons voorzien van nuttige feedback. Ons ondernemingsplan was al behoorlijk uitgebreid en gedetailleerd. Maar er zat een gapend gat, daar waar de financiële paragraaf hoorde. Dit onderdeel is natuurlijk essentieel voor een goed onderbouwd ondernemingsplan, maar we wisten ons hier geen raad mee. We zijn bij Jo en Emmy op bezoek geweest om de financiële paragraaf gezamenlijk  uit te werken. Resultaat: een sluitende financiële paragraaf die we zelf ook nog eens begrijpen!” Bron: Oculus.

Ad en Caroline van Breukelen, Harting Optiek & Bandages in Nijmegen:


“We hebben Fides Bedrijfsadvies benaderd omdat we behoefte hadden aan meer inzicht in onze omzetsamenstelling. Zij hebben ons handvatten gegeven om te sturen op cijfers. We registreren onze in- en verkopen nu anders waardoor we een beter inzicht hebben in de marges die we behalen. Zo kunnen we zien op welke gebieden we goed scoren en waar juist nog winst valt te behalen. Dit heeft uiteindelijk een positieve invloed op ons resultaat! Wekelijks ontvangen we van Fides Bedrijfsadvies een overzicht met actuele cijfers over ons bedrijf. Ook verzorgen ze onze financiële administratie, waarbij hun kennis van en ervaring met de optiekbranche goed van pas komt.”

Nederlandse Unie Van Optiekbedrijven (NUVO):

“Als branchevereniging voor de optiek vertegenwoordigen we de collectieve belangen voor bijna 1400 vestigingen. Fides Bedrijfsadvies ondersteunt ons op verschillende vlakken. Zo coachen ze jonge ondernemers en begeleiden ze ondernemers bij bedrijfswaardering en –overdracht. Fides Bedrijfsadvies heeft ons verder ondersteund bij het opzetten van een nieuw werkproces voor de low-visionbranche.”

 

 

 

 Optiek in Beeld

Wekelijks de optiekbranche onder de loep. Zie: www.optiekinbeeld.nl

 Bekijk alle berichten >