Referenties

Ard en Nienke Ophuis, Ophuis Optiek in Ootmarsum:

“De NUVO tipte ons over de mogelijkheid van ondersteuning door Fides bij de voorbereiding op ons ondernemersplan. Zouden onze verwachtingen wel realistisch zijn? Nou, het bleek zelfs dat we in eerste instantie iets te voorzichtig waren in onze omzetprognose. Fides heeft ons hierin begeleid en samen met ons de prognose naar boven bijgesteld. Ze weten waar ze het over hebben en zijn goed op de hoogte van marktontwikkelingen, omzetvolumes, marges enzovoort. Dat leverde een aantal goede tips op. Ze denken echt met je mee en prikkelen de aanstaande ondernemer om zich een reëel beeld te vormen van de financiële verwachtingen.” Bron: Oculus 7, 2017.

Otto en Saskia Knoop, optiekzaak Butiq in Winschoten:

“Fides is bij ons op bezoek geweest en heeft ons enorm op weg geholpen met tips en adviezen.  Het was voor ons heel fijn om een luisterend oor en helpende hand aangereikt te krijgen. Ze hebben ons ondernemingsplan eens kritisch onder de loep genomen en ons voorzien van nuttige feedback. Ons ondernemingsplan was al behoorlijk uitgebreid en gedetailleerd. Maar er zat een gapend gat, daar waar de financiële paragraaf hoorde. Dit onderdeel is natuurlijk essentieel voor een goed onderbouwd ondernemingsplan, maar we wisten ons hier geen raad mee. We zijn bij Jo en Emmy op bezoek geweest om de financiële paragraaf gezamenlijk  uit te werken. Resultaat: een sluitende financiële paragraaf die we zelf ook nog eens begrijpen!” Bron: Oculus 3, 2016.

Ad en Caroline van Breukelen, Harting Optiek & Bandages in Nijmegen:


“We hebben Fides Bedrijfsadvies benaderd omdat we behoefte hadden aan meer inzicht in onze omzetsamenstelling. Zij hebben ons handvatten gegeven om te sturen op cijfers. We registreren onze in- en verkopen nu anders waardoor we een beter inzicht hebben in de marges die we behalen. Zo kunnen we zien op welke gebieden we goed scoren en waar juist nog winst valt te behalen. Dit heeft uiteindelijk een positieve invloed op ons resultaat! Wekelijks ontvangen we van Fides Bedrijfsadvies een overzicht met actuele cijfers over ons bedrijf. Ook verzorgen ze onze financiële administratie, waarbij hun kennis van en ervaring met de optiekbranche goed van pas komt.”

Brigitte Wieman, algemeen secretaris – directeur Nederlandse Unie Van Optiekbedrijven (NUVO):

“Als branchevereniging voor de optiek vertegenwoordigen we de collectieve belangen voor bijna 1400 vestigingen. Fides Bedrijfsadvies ondersteunt ons op verschillende vlakken. Zo coachen ze jonge ondernemers en begeleiden ze ondernemers bij bedrijfswaardering en –overdracht. Fides Bedrijfsadvies heeft ons verder ondersteund bij het opzetten van een nieuw werkproces voor de low-visionbranche.”

Dion Clijsen, eigenaar De Lekkernij:

“In het begin was ik wat huiverig voor het inhuren van een externe adviseur. Ik vroeg me af of het de kosten wel waard was. Achteraf ben ik blij dat ik het toch gedaan heb! Fides heeft alle beschikbare cijfers op een rijtje gezet en met me doorgenomen. Hierdoor kreeg ik inzicht in de mogelijkheden en beperkingen. Vervolgens heeft Fides Bedrijfsadvies mij ondersteund bij de onderhandelingen met de verkoper. Ten slotte heeft Fides Bedrijfsadvies me geholpen bij het opstellen van het koopcontract en het regelen van de financiering bij de bank. Nu kan ik zelf aan de slag met het realiseren van een goedlopende delicatessenzaak!”

Ben van Iperen, directeur Geld & Gezin:

“Als regiobank en assurantiekantoor zijn wij dagelijks druk in de weer om onze klanten optimaal van dienst te zijn. We merkten dat we de behoefte hadden om zo nu en dan het grotere geheel te bestuderen. Hoe staan we er voor en waar willen we naartoe? Fides Bedrijfsadvies geeft ons maandelijks inzicht in onze prestaties, zodat we ten alle tijden weten hoe we ervoor staan. Dit geeft ons de rust om ons bezig te houden met waar we goed in zijn: sparen, verzekeren en hypotheken.”

Jan, eigenaar Jevebe:

” Ik ben een van de gelukkigen die van hun hobby hun beroep hebben weten te maken. Ik werk als zelfstandige  freelance cameraman voor diverse opdrachtgevers. Maar voor ik die stap durfde te nemen heb ik eerst advies ingewonnen bij Fides Bedrijfsadvies. Zij hebben me geholpen bij het schrijven van een ondernemingsplan en het inrichten van mijn administratie. Ook het vervolgtraject heb ik bij hen neergelegd, zodat ik geen omkijken meer heb naar mijn administratie en belastingaangiften. Zo heb ik genoeg tijd over voor mijn eigen specialisme!”

Michel de Best, eigenaar Leekling Schoenen:

“ Jarenlang hebben wij met veel plezier een schoenenwinkel gehad. Toen werd het tijd om van ons pensioen te gaan genieten. Omdat we geen opvolger hadden wilden we ons bedrijf beëindigen. Fides Bedrijfsadvies heeft ons hierbij heel goed geholpen. Buiten de advisering in de financiële zaken hebben ze ons een aantal nuttige fiscale tips gegeven. Wij kunnen nu zorgeloos van ons pensioen genieten.”

Jan & André van der Leest, directeuren Leros:

“Wij zijn een groothandel in schoonmaakproducten voor de zakelijke markt en een echt familiebedrijf. We namen contact op met Fides Bedrijfsadvies omdat twee van onze vaste krachten met pensioen gaan en we op zoek waren naar vervanging. Fides heeft toen voorgesteld om onze vraag breder te bekijken door een bedrijfsscan te doen. Ze hebben onze hele bedrijfsvoering tegen het licht gehouden en een aantal nuttige aanbevelingen gedaan. Zo kunnen we nu met één medewerker minder toe!”

 

 

 Fides in de media: Ilonka Optiek

Oculus besteedt aandacht aan onze dienstverlening aan Ilonka Optiek.

 Bekijk alle berichten >